Surgical Options
home
Select Language

Gynaecologische Aandoeningen:

Abnormale Bloedingen in de Baarmoeder

Een bloeding in een van de volgende situaties wordt gezien als abnormaal: bloedingen of bloeddruppels tussen de menstruaties in, na geslachtsgemeenschap, na de menopauze, of bloedingen die ernstiger zijn of langer aanhouden dan normaal tijdens de menstruatie.

Abnormale baarmoederbloedingen kunnen op alle leeftijden voorkomen. Tijdens bepaalde perioden in uw leven is het normaal om onregelmatig te menstrueren, bijvoorbeeld in de jaren na de eerste menstruatie of de jaren voorafgaand aan de menopauze.

Abnormale bloedingen kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Een onderzoek door de arts kan de precieze oorzaak uitwijzen, zodat kan worden bepaald wat de meest geschikte behandeling is.

Niet-operatieve behandelingen zijn bijvoorbeeld geneesmiddelen, hormoontherapie, of een spiraaltje dat hormonen afgeeft. Veelvoorkomende operaties zijn onder andere endometriumablatie (baarmoederslijmvlies wordt verwijderd met behulp van extreme hitte of kou), embolisatie van de baarmoederslagader (baarmoederslagaders worden geblokkeerd om de bloedstroom te stoppen) of hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder). Voor meer informatie over veelvoorkomende operaties voor abnormale bloedingen raadpleegt u het onderstaande gedeelte 'Behandelingsopties'.

Behandelingsopties

Alle afgebeelde mensen zijn modellen, tenzij anders staat aangegeven. © 2015 Intuitive Surgical. ON 1023076 Rev A 12/15