Surgical Options
home
Select Language

Longaandoeningen:

Longkanker

De longen zijn sponzige organen gevuld met lucht, die zuurstof door het lichaam vervoeren. De longen bevinden zich in de ribbenkast en zijn onderverdeeld in secties of lobben. De rechterlong heeft drie lobben en de linkerlong heeft twee lobben. Longkanker is een ziekte die het longweefsel aantast. De aandoening ontwikkelt zich gewoonlijk in volwassenen die ouder zijn dan 65. Het is de meest voorkomende kankersoort ter wereld, waarbij er ieder jaar 1,2 miljoen nieuwe gevallen ontstaan. Tabaksrook is de belangrijkste oorzaak van longkanker. Het roken van sigaretten, pijpen of sigaren of blootgesteld worden aan passief roken kan het risico op deze ziekte verhogen.

Van de twee soorten longkanker is niet-kleincellige de meest voorkomende. Gelukkig is het ook een langzaamgroeiende kanker.

In de vroege stadia is het mogelijk dat longkanker geen symptomen vertoont, maar het kan mogelijk worden opgemerkt bij een röntgenstraling. Tot de symptomen kunnen behoren: chronisch kuchen, ademhalingsproblemen, pijn in de borst en onverklaard gewichtsverlies.

Behandelingsopties

Alle afgebeelde mensen zijn modellen, tenzij anders staat aangegeven. © 2015 Intuitive Surgical. ON 1024151 Rev A 12/15