Surgical Options
home
Select Language

Urologische aandoeningen:

Obstructie van de urinebuis, niertumoren/nierkanker, blaaskanker, prostaatkanker

Behandelingsopties

Behandelingsopties voor urologische aandoeningen kunnen één of meerdere van de onderstaande methoden omvatten en zijn afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt en het stadium van de aandoening:

  • Bestralingstherapie
  • Chemotherapie
  • Biologische therapie
  • Minimaal-invasieve chirurgie
  • Open chirurgie

Open Chirurgie

Bij open chirurgie maken artsen een grote incisie in de buik. De exacte grootte van deze snede hangt af van het soort ingreep dat wordt uitgevoerd. Bij open chirurgie (ook wel laparotomie genoemd) kunnen artsen tijdens de operatie bij belangrijke organen komen en in het lichaam van de patiënt voelen.

Minimaal-Invasieve Chirurgie

Laparoscopie (“kijkoperatie”): bij een laparoscopie staat de chirurg naast de patiënt en opereert via een paar kleine incisies met behulp van lange, rechte instrumenten en een kleine camera. De 3D HD-camera geeft een vergroot beeld van de binnenkant van het lichaam van de patiënt. De camera verstuurt beelden naar een videoscherm in de operatiekamer als hulpmiddel voor de artsen tijdens de operatie.

Operatie met behulp van een robot: tijdens robotchirurgie zit de chirurg aan een bedieningspaneel naast de patiënt en bestuurt de instrumenten, welke kunnen buigen en draaien. De chirurg maakt gebruik van een 3D HD-camera, welke een vergroot beeld geeft van de binnenkant van het lichaam van de patiënt. Het systeem zet alle handbewegingen om in kleine, nauwkeurige handelingen van de instrumenten in het lichaam van de patiënt.


Belangrijke Informatie voor Patiënten
Bij elke ingreep kunnen ernstige complicaties optreden, tot aan overlijden toe. Resultaten van de operatie kunnen per individu verschillen. Patiënten dienen met hun arts te beslissen wat het beste voor hen is. Patiënten en artsen dienen alle beschikbare informatie over chirurgische en niet-chirurgische opties te bekijken om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Voor meer volledige informatie gaat u naar: http://patients.uroweb.org/

Alle afgebeelde mensen zijn modellen, tenzij anders staat aangegeven. © 2015 Intuitive Surgical. Alle rechten voorbehouden. ON 1023086 Rev A 12/15